Lymfmassage / Pressoterapi

Manuell Lymfdränagemassage.

I den manuella lymfdränagemassage jobbar terapeuten då enbart med sina händer. Det är en mycket mjuk, behaglig och avslappnande helkroppsbehandling i syfte att stimulera lymfsystemet. Det har visat sig att många förväxlar lymfdränage med bindvävsmassage. Teknikerna är helt olika liksom syftet med behandlingen. Lymfdränagemassagen genomförs endast manuellt med mjuka cirklande rörelser, strykningar och tryck och passar personer som är  tryckkänsliga och som annars undviker massage.

Pressoterapi.

I Pressoterapi, använder vi oss av en speciell utrustning som arbetar med tryckbehandling av ben, armar, mage, stuss. Behandlingen eliminerar effektivt vävnadsvätskor från icke önskvärda områden i kroppen. Stumma ben blir lättare, cirkulationen ökar och  återhämtning påskyndas. 

Pressoterapi är en effektiv behandlingsform för att stimulera lymfflödet och blodcirkulatinen i de olika kroppsdelarna. Slaggprodukter rensas effektivt ut och är därmed effektiv i kampen mot celluliter. 

Personer som lider av lymf eller lipödem upplever lättnad i armar och ben efter behandling med pressoterapi.

Behandlingen anpassas efter dina behov..
Det går även att kombinera terapeutisk massage av tex rygg axlar nacke med pressoterapi för benen. Se mer kombinationer nedan.

Sportutövare upplever snabbare återhämtning efter hård träning/tävling

 

Behandling/Pris

Manuell Lymfdränagemassage 60 min
70 €
En mjuk smärtfri behandling där terapeuten arbetar med sina händer för att stimulerar lymfsystemets funktion
PRESSO BEN 40 min
50€
Pressoterapi av båda benen i syfte att dränera svullnader och stumhet, öka cirkulationen snabba på återhämtningen efter ansträngning.
PRESSO BEN 2 personer (parbehandling)
35€/person
Parrabatt: Behandling enligt ovan, men för 2 personer samtidigt.
PRESSO Mage, stuss och ben 50 min
70€
Behandling av mage stuss samt ben, Stimulerar utrensning, cirkulationshöjande och bra i kampen mot celluliter
PRESSO MIX-MASSAGE Pressoterapi och massage 60 min
80 €
Terapeutisk massage av rygg, axlar, nacke och bröst för att släppa på muskelspänningar och öppna upp flödet. Inklusive pressoterapi av armar och ben

Vad är lymfsystemet?

Förenklat kan man säga att lymfsystemet är ett parallellt system med vårt blodsystem men med en annan funktion. Lymfsystemets uppgift är att transportera lymfan från vävnadsvätskan till blodet samt att transportera in näringsämnen till cellerna och rensa ut slaggprodukter. En annan mycket viktig del av systemets uppgift är att aktiverar vårt immunförsvar som är av stor vikt för kroppens försvar mot infektioner av olika slag.

Problem med lymfsystemet kan uppstå pga dålig kost, långvarigt sängläge vid sjukdom eller ett stillasittande arbete. En försämrad blodcirkulation kan göra att genomströmningen av lymfkärlen blir långsammare. En dåligt fungerande tarm kan också vara en orsak. Rökning, stress och intag av för lite vatten och friskt syre samt brist på fysik träning/motion är andra orsaker.

Tecken på problem med lymfsystemet kan vara förutom lymfödem (svullnader i armar och ben) dålig blodcirkulation, oren, påsig hy, viktproblem, vätskesvullnader (ödem), celluliter, problem med lederna, huvudvärk, migrän. Även sömnproblem, fibromyalgi, reumatiska tillstånd, lymfödem spänning i muskler och nacke samt trötthet kan bero på dålig lymfcirkulation.

Manuell lymfdränagemassage är en mycket mjuk, behaglig och avslappnande helkroppsbehandling. Ett bra val om man vill ha en behandling utan risk för smärta.