Magnesiumterapi (Alternativ terapi)

Återställer cellernas magnesiumnivå på ett säkert och biverkningsfritt sätt. Brist på magnesium kan ge olika symptom som tex muskelkramper, kronisk värk, huvudvärk, myrkryp, restless legs, oro och ångest, svårt slappna av, sömnproblem, trötthet och vid svår brist störningar i hjärtfunktionen.

Allt fler rapporter visar att många personer, och då inte bara vuxna utan även ungdommar och äldre lider av för låga nivåer av magnesium. Orsaken till magnesiumbrist är ofta stress, ensidig kost, sämre upptag med stigande ålder, lägre halter magnesium i maten, samt hård träning och kraftig svettning.

Genom magnesiumterpi återställer vi snabbt och biverkningsfritt cellernas magnesiumnivå genom att tillföra magnesiumet genom huden. I vår Magnesiumterapi använder vi oss av 100 % ren magnesiumklorid som utvinns på 1600 meters djup från det urgamla havet Sechten Sea i Holland. Upplev en behandling som vid brist på magnesium ger en snabb verkan i både kropp och själ.

Behandling/Pris

Magnesiumterapi 60 min
83 €
60 min helkroppsmassage med magnesiumgel
Magnesiumterapi 50 min
73 €
50 min helkroppsmassage med magnesiumgel
Avslappning Magnesiumbad 30 min 1 kg
47 €
Optimal behandling för dig som är stressad, har svårt att slappna av, sömnproblem eller/och värk i muskler och leder. Ger garanterad avslappning i kropp och själ. Fyller snabbt på cellernas magnesiumnivå
Terapeutiskt Magnesiumbad 30 min 2 kg
57 €
Kraftigare magnesiumbad med terapeutisk verkan. Optimal behandling för dig som lider av pirr i benen, muskelkramper, stress, svårt slappna av och sömnproblem. Fyller snabbt på cellernas magnesiumnivå

Magnesiumets funktion:
Din kropp innehåller mellan 20-28 gram magnesium. Hälften återfinns i skelettet, resten har som uppgift att aktivera hundratals enzymer runt om i kroppen och är samtidigt nödvändigt för en normal cellfunktion. Magnesium har över 315 funktioner i våra kroppar och en viktig uppgift är att hjälpa våra muskler att slappna av och återhämta sig efter ansträngning samt skydda ditt hjärt och kärlsystemet.

Magnesium är tillsammans med D-vitamin nödvändigt för upptaget av kalcium, vilket behövs för uppbyggnaden av en stark benstomme och friska tänder. Forskning visar också att magnesium har en stor inverkan inom flera områden. Tex Många personer som lider av psykiska problem har visat sig ha låga halter av magnesium, därmed kan tillskott ge lindring eftersom magnesium är muskelavslappnande, lugnande för nerverna och främjar en god sömn. Andra studier visar att tillskott  hjälper mot huvudvärk och magkramp i samband med menstration samt att magnesium kan sänka högt blodtryck hos personer som har låga halter av magnesium.

Orsak till brist
Orsaken till magnesiumbrist är bla ökad stress i vardagen, näringsfattig - ensidig kost, dåligt upptag i tarmarna pga av olika tarmsjukdomar. Även hård träning och sammanhang där du svettas mycket urlakar kroppen på magnesium.

Tidiga varningstecken på magnesiumbrist:
Dålig återhämtning efter ansträngning/sportaktivitet. Får lätt muskelvärk.
Fysisk och mental trötthet, ihållande ryckningar under ögonen.
Spänningar i övre delen av ryggen, axlar och nacke.
Huvudvärk, oförmåga att sova, muskelspänningar, spasmer och kramper.

Andra möjliga tecken på magnesiumbrist är:
Låg energiförbrukning, trötthet, svaghet och förvirring.
Nervositet ångest irritation kramper och vredesutbrott.
Dålig matsmältning, PMS och hormonell obalans.
Förkalkning av organ, försvagning av skelettet.
Onormal hjärtrytm.

Testa magnesiumnivån.  Magnesiumbrist är svårt att testa eftersom ett blodprov endast visar magnesiumhalten i blodet. Större delan av vår magnesiumlager återfinns i kroppens vävnader. För att få ett svar på de nivåerna krävs ett vävnadsprov.

Om du misstänker att du kan ha för låga halter av magnesium så kan du ge dig själv en 3 veckors magnesiumkur.
För optimal tillförsel under kuren rekomenderas Magnesiumterapins magnesiumprodukter som snabbt tas upp genom huden. Det innebär att magnesiumet går direkt till cellerna i stället för att påverka eller påverkas av matsmältningen och tarmarna.
Efter 3 veckor så kommer du att märka en markant förbättring av de problem som beror på magnesiumbrist. I vissa fall vid tex benkramp, oro och dålig sömn så kan en lindring komma redan efter en behandling.

Magnesiumterapi hemma:
Optimal magnesiumkur består av magnesiumbad (fot eller helkroppsbad) samt magnesiumolja eller magnesiumgele.  Magnesiumterapins produkter innehåller 100% ren naturlig magnesiumklorid, vilket garanterar en optimal upptagning av magnesium i hela kroppen utan inverkan på eller av matsmältningssystemet.

Magnesiumkur hemma: . Använd magnesiumsalt i ett fotbad två gånger i veckan, helst på kvällen innan du går till sängs. Dosering: 125 g kristaller per 4 liter varmt vatten. Längd: ca 20 minuter. Under de övriga dagarna, applicera 15 till 20 sprayningar magnesiumolja per dag., eller 1 tsk magnesiumgele. Idealiska områden är magen, armhålan, armarnas undersida, fötter, men kan användas över hela kroppen. Optimal upptagning sker när huden är varm, (ej svettandes då utsöndrar kroppen)  Låt verka i minst 30 minuter skölj eller torka bort vid behov.
OBS! Undvik nyrakade områden.

behandling barn: Vid behandling av barn så börja med att späda ut oljan 1 del olja/1 del vatten

Tips: Till dig som eventuellt upplever att magnesiumoljan ger en brännande, stickande eller kliande känsla på huden (vilket ej är farligt och inte ger några skador) Prova att applicera oljan på våt hud eller på andra ställen på kroppen. Ett annat tips är att späda ut oljan med vatten (1 till 1). I vissa fall kan man även prova att blanda magnesiumoljan med en neutral baskräm.